8 Auria Biopankki - Alaikäisen biopankkisuostumus ja -kielto

ALAIKÄISEN
KIELTO

TÄYSI-IKÄISEN
SUOSTUMUS JA KIELTO

Alaikäisen lapsen biopankkisuostumus ja kielto


Biopankkilain mukaan näytteiden tallettamisessa biopankkiin tarvitaan näytteenantajan kirjallinen suostumus. Alaikäisen puolesta suostumuksen antaa hänen huoltajansa. Lapselle tulee kertoa hänen ikätasoaan vastaavalla tavalla biopankista ja hänen mielipiteensä biopankkinäytteen annosta tulee kuulla. Suostumuksen tulee olla lapsen oletetun tahdon mukainen.

Lapsesi ja sinä voitte tehdä suostumuksen tulostamalla kaavakkeen ja postittamalla sen osoitteeseen
Auria Biopankki, PL 52, 20521 Turku.

Suostumus sairaalasta


Saatat saada tiedotteen ja suostumuskaavakkeen postissa, jos sinut kutsutaan kirjeellä toimenpiteeseen. Tällöin voit ottaa täytetyn suostumuskaavakkeen mukaasi sairaalaan tullessasi ja palauttaa sen sinut vastaanottavalle hoitajalle.

Alle 12-vuotiaan lapsen biopankkisuostumus


Mikäli mielestäsi lapsesi kehitystasonsa huomioon ottaen kykenee ymmärtämään biopankkitutkimuksen merkityksen ja luonteen, myös hän voi allekirjoittaa ohellasi biopankkisuostumuksen.

12-17 -vuotiaan lapsen biopankkisuostumus


Mikäli lapsesi on iältään 12-17 vuotias, tulee sekä sinun että lapsesi allekirjoittaa suostumus.

Alaikäisen lapsen biopankkikielto ja suostumuksen peruuttaminen


Jos et halua, että alaikäisen lapsesi näytteitä käytetään Auria Biopankissa biopankkitutkimukseen, avaa alla olevasta linkistä kieltokaavake, täytä se ja lähetä se kaavakkeessa mainittuun postiosoitteeseen. Lapsi voi myös yksin tehdä kiellon, mikäli hän on 12-17 –vuotias.

Voit myös peruuttaa suostumuksen milloin vain syytä ilmoittamatta. Peruuttaminen tehdään kirjallisesti tältä sivulta löytyvällä biopankin kieltokaavakkeella. Peruutuksesta tehdään merkintä biopankin suostumusrekisteriin, ja peruutuksen vastaanottamisen jälkeen biopankki ei luovuta näytettä enää tutkimuksiin.

CONTACT US

AURIA BIOBANK

Kiinamyllynkatu 8, 20520 Turku, Finland

+358 50 578 0815

info(at)auriabiopankki.fi

firstname.lastname(at)auriabiopankki.fi

You can leave contact request with this form.